tjugosjätte januari // hårmask

Åh pinterest! Kan sitta framför den hemsidan i flera timmar och bara drömma mig bort i inredning, hus, frisyrer, DIY och så vidare men idag tänkte jag slänga in ett inlägg angående en hårmask som jag hittat via pinterest och som jag har använt mig utav sen början av Januari. Använder den varannan vecka så inte flera gånger i veckan (vilket man kanske kan, jag vet inte) och jag tycker att den "funkar". Idag är tredje gången så jag tänkte att jag skulle ta lite bilder och visa hur jag gör. Jag måste säga att det inte är någon slags mirakelkur för slitna toppar - inget drastiskt händer, däremot känns mitt hår lenare och topparna känns tjockare så tycker den är värd att nämna. Men jag vet inte om den funkar på alla heller, man får helt enkelt testa.  
Först mixar jag en ägggula, tre msk olivolja och en msk honung med en gaffel. Sedan applicerar jag det i längderna (använd en handduk på axlarna, kan vara lite kladdigt), själva appliceringen är lite knepig för det är en ganska tjock "kräm" som trasslar till det så att håret klumpar ihop sig så jag borstar inte igenom det när jag väl fått allt i håret, tror inte det skulle funka? haha. Efter det lägger jag håret i en plastpåse och sätter upp det medan jag väntar i 30-60 minuter för att skölja ur det.
När jag sen ska skölja ur det så börjar jag med kallt vatten, är annars rädd för att ägget i håret ska "tillagas" ifall vattnet är för varmt i början. När det mesta är ute vrider jag på värmen, får ur resten och sen schamponerar och balsamerar jag som vanligt! Det kan kännas som att topparna är ganska toviga när du börjar skölja ur det och innan du fått i schampo men efter schampot och balsamet är håret lent igen. 
 
Använder ni er utav något liknande? Hemmagjorda hår eller ansiktmasker? Dela gärna med er för är nyfiken på vad jag kan hitta på härnäst. 
1 sandra:

skriven

bra tips!

Svar: Tack! :)
anna sofia

2 sarah:

skriven

hej allt bra =)

Svar: Allt bra tack :)
anna sofia

3 N:

skriven

Vilken fin kopp!

Svar: Tack! Har två stycken, perfekt storlek för te eller varma koppen :)
anna sofia

4 Johanna:

skriven

Spännande med hemgjorda hårinpackningar! Är själv något för lat för sådant (hehe) men önskar att jag var mer pysslig!

Sv. Åh vilket bra tips! Var finns dem? Måste ha dessa gummigrejer så snart som möjligt känner jag - innan mina makeupborstar och handflata blir allt för traumatiserade ;)

Svar: Ja verkligen! Ja det tar ju lite tid och så men kände att det var spännande att testa ;) Svar: Cdon såg jag dem sist :)
anna sofia

5 Skogsraah:

skriven

Egna hårinpackningar blir ju ofta sååå bra! Naturliga ingredienser är bäst :)

Svar: Ja absolut! Kör på sls-fritt varvat med balsammetoden och tyckte det var roligt att testa. Funkade bättre än vad jag trodde, är mycket nöjd! Så roligt när man kan fixa i ordning själv, så känns det lite extra lyxigt :)
anna sofia

6 Linda Ph:

skriven

Jag är exakt likadant! Fastnar konstant framför pinterest och försöker övertyga min kille att få göra likadant. Men det går väl inte lika bra.. ;)

Svar: Så roligt att sitta framför pinterest, finns så mycket att hitta :D
anna sofia

Kommentera här: